Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın mazbut testleri strüktürlmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile alakadar araştırı ihya çallıkışmalarımız vardır. 

Yangın bapları yangın takkadak, binalarda bölümler arası yangın intikalini mukannen bir hengâm aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayıcı baplardır.

Yangına dayanıklı bapların hayat kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kademe bedduaşap bapnın yasak olması bâtınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını canımızın önemli bir parçbirliı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın çabucak bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla yakınlarında orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması yürekin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu Yangın Merdiveni Kapısı yer uğruluk vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile dayalı her detaya bileğindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak yürekin anayasa olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri net misil vadiı 150 metrekare’den ziyade ve takkadak okkalı defaı olan umumi binalarda, kez adeti 4’ten bir araba olan bütün konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni bünyelması mecburi kılınmıştır.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü simultane kapının rahat açılması bâtınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya sınai tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak midein kullanılmaktadırlar.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakınlarında itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik cenah şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı karınin bayağı nöbetlevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında hiçbir canipıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page